Nem sajnálom

Bevallom őszintén, nem sajnálom költeni a pénzt. Még akkor sem, ha kevés van belőle. Akkor sem, ha van elég - na olyan még ritkán volt, ugye... Én nem sajnálom a pénzt filmekre költeni. Még ha drága is. Én nem sajnálom a pénzt polaroidra. Pedig drága. De azonnal, kézzel fogható képet ad. Materiális élményt. És vizuálisat. Ez az élmény pedig nem ugyanaz, mint amikor a kijelzőn megjelenik a kép. Én nem sajnálom a pénzt filmre költeni, már harmadszor írom le. De nagyon sajnálom, hogy sokan sajnálják rá a pénzt. Költeni.
Polaroid 190 land Camera, Fuji fp-100c


10 megjegyzés:

  1. Hát a filmekre én sem sajnálom a pénz. Amint jön a fizu, már megyek is a syrex-be pár tekercs Ektar 100-asért.:) A Polaroid is tervbe van véve, csak kell találni az ebay-en egy jó ProPac-et, vagy Land Camera-t. Tavaszra, vagy nyár elejére egy Graflex Crown Graphic-ot szeretnék beszerezni. Persze, kérdéses, hogy tényleg össze tudom-e kaparni a pénzt a gépekre, de addig is sorban veszem a filmeket az EOS-ba.:) Szóval, én minden tőlem telhetőt megteszek, hogy érdemes legyen filmeket gyártani és forgalmazni.:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó ilyet hallani, amikor valaki nem azon siránkozik, hogy milyen drága a film, hanem megveszi, mert szereti.
      polaroid land camera ügyben nézz be néha a vakerára, ott is felbukkannak olykor.

      Törlés
    2. Igen, szoktam nézni a vaterát. Fogtam már ki ott is jó cuccokat.:)
      Amúgy meg mindegy, hogy filmre vagy digitálisra fotózik az ember, ha komolyan rákap az ízére, akkor az drága lesz.:)) Én nem merném összeszámolni, hogy az évek alatt mennyit költöttem erre csodálatos hobbira (ami lassan már nem is csak hobbi, mert, ha minden jól megy, akkor remélhetőleg papírom is lesz majd róla).

      Törlés
    3. Hmmm!
      Gyönyörű film. 50X70-ben is szépen muzsikál. A filmes fotográfia nálam is nagy szenvedély.-)))

      Törlés
    4. D94-hez van szerencsénk? :)

      Törlés
    5. Szilas Szilárd2012. február 3. 2:26

      Úgy néz ki!:-)

      Törlés
  2. Hát én csak nagyon ritkán veszek filmet, de mentségemre legyen mondva, hogy az igen egyszerű digitális gépemet sokkal ritkábban használom, mint a filmes Minolta-t :) Csak már végre sikerülne kialakítanom egy rendes ff labort a fürdőszoba helyett :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem baj az,ha ritkán vesz az ember filmet, csak ne siránkozzék, jaj,de drága.
      mindenki tempójának,igényeinek megfelelően használja, és ha örömét leli benne,mindegy,hogy havi 3 tekercs, vagy 10 éppen.

      Törlés
    2. Szilas Szilárd2012. február 3. 2:19

      Én is így gondolom!

      Törlés
  3. Most vettem Ilford Delta 3200-at :), van mindig befűzve film a gépbe, a legutolsó Polaroidokat nagyon eltoltam de nem sopánkodtam az ára miatt, pláne hogy a saját hülyeségem volt...
    Filmet előhívni az meg ünnepnap sajnos nem ünnepelek minden nap :))

    VálaszTörlés