Öt szürke -avagy: szürkéim






Kutasi-kovács Zoltán fotós ismerősöm felhívást intézett hozzám, megmutatni, ill. feltölteni 5 db ff. fényképet, az arckönyv nevű, közösséginek éppen nem nevezhető portálra. Mivel én oda már semmit nem teszek fel, így a megmutatandó fényképek itt kerülnek közszemlére.
Ezen fotográfiák hazánkban és angliában készültek, 2007-2012 között, ilford fp4, hp5+ és kodak trix400 filmekre, Zenza Bronica etrsi és Yashica 635 fényképezőgépekkel. 
E gyönyörű, ezernyi szürke tónusok úgy vannak a filmen, ahogy itt is látható, és nem photoshop bűvészkedés eredménye. Néhányat közülük le is nagyítottam analóg fotópapírra, ahol szintén ugyanez a tónusgazdagság látható, annyi különbséggel, hogy valódi, papír alapú hordozón csodálkozhat rá az ember az ezüst alapú fotográfia szemet gyönyörködtető mivoltára.
Egyet ne felejtsünk el: egy számítógép monitoron megjelenő kép sosem fogja azt a vizuális élményt nyújtani, mint papír alapú társa, ahogy a cd-ről hallgatott dzsessz zene sem ugyan az, mint az élő koncert, ahol a hangszerek által keltett energia hullámok átjárják az embert...

Yashica 635, Zenza Bronica Etrsi, Ilford fp4, Ilford hp5+, Kodak Tri-x 400
Nagyban nézd!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése